....

.

.
.

  TELIPOK. Penduduk mukim Telipok darat membidas sikap seorang kakitangan syarikat konsisi kerajaan yang sombong dan angkuh bila menerima cadangan orang kampung demi kebaikan bersama, malah individu berkenaan juga tidak memilih siapapun menegur atau mencadangkan pandangan bernas tetap akan ditengking demi menjaga jawatan nya dalam syarikat berkenaan sejak beberapa tahun lalu. Kakitangan berkenaan juga mencabar siapa juga tidak setuju dengan kerja kerja kakitangan syarikat konsisi kerajaan majikan beliau boleh melaporkan Kepada Ketua Menteri Sabah dimana kebal segala teguran.
Individu berkenaan juga mendakwa syarikat konsisi kerajaan selaku majikan beliau amat bertanggongjawab memperbaiki segala kerosakan jalan raya dibawah tanggongjawab mereka tanpa perlu melakukan pelbagai aduan, sebaliknya jalan raya menuju kekampung kakitangan syarikat konsisi kerajaan berkenaan berpuluh tahun terbiar walaupun dalam jagaan syarikat majikan individu terlibat sampai orang kampung baiki sendiri jalan raya mereka.
Dalam penyamaran Media Terkini beberapa minggu lalu kakitangan Syarikat konsisi Kerajaan terlibat juga turut mencabar siapa tak puas hati boleh melapor pada ketua menteri kegagalan syarikat berkenaan, amat memalukan sikap orang yang mementing jawatan boleh mencabar masyarakat yang iklas membuat teguran membina dicabar tidak munasabah berjumpa Ketua menteri ujar penduduk setempat. Gambar orang kampung simen jalan raya tanpa bantuan syarikat berkenaan.

Categories: